Löpning är inte bara bra för kroppen, utan även för sinnet! I vår podd Löpning & Livet utforskar vi kopplingen mellan löpning och mental hälsa. Lyssna på avsnitt där vi diskuterar hur löpning kan hjälpa mot stress, ångest och depression.

I avsnittet ”19. saknad & längtan” pratar Fredrik & Simon om hur de hanterar sorg och längtan genom löpningen. En av dem har nyligen förlorat sin far till cancer, och de diskuterar hur löpningen hjälper dem att bearbeta sorgen och hur viktigt det är att prata om sina känslor. De nämner även att sorgarbete är individuellt och att det är viktigt att hitta sätt att hantera det som fungerar för en själv.

Avsnitt 19. Saknad & Längtan

https://podcasts.apple.com/se/podcast/19-saknad-l%C3%A4ngtan/id1539039755?i=1000512501858&l=en

Ett speciellt avsnitt 🌟. Saknad & Längtan. Om varför vi springer, vad vi springer ifrån och vad vi springer emot. Om att leva sitt liv fullt ut och att springa mot personen man vill bli. Om sorg, kärlek, höga berg och djupa dalar. Om löpning i det stora och löpning i det lilla. Att springa fritt, i balans och mot något bra 💛

Löpning kan vara ett kraftfullt verktyg för att hantera sorg och längtan. Här är några tips för att använda löpning för att bearbeta dessa känslor:

  1. Använd löpningen som terapi: När du känner dig överväldigad av sorg, gå ut och spring. Låt dina tankar flöda fritt och fokusera på dina känslor när du springer. Detta kan hjälpa dig att rensa huvudet och ge dig utrymme att bearbeta det du går igenom.
  2. Spring med en vän: Om du har en vän som också går igenom en tuff tid eller någon som förstår vad du går igenom, spring tillsammans. Det kan vara lättare att prata om känslor när man rör på sig, och en löprunda kan erbjuda en avslappnad miljö för att dela tankar och känslor.
  3. Sätt upp mål: Att ha löpmål kan ge dig något att fokusera på och arbeta mot när du hanterar sorg. Det kan vara att springa en viss distans, delta i ett lopp eller förbättra din tid på en sträcka.
  4. Skapa en ritual: Använd löpningen för att skapa en ritual för att hedra och minnas den person du saknar. Det kan vara att springa en särskild rutt som påminner dig om dem eller att lyssna på deras favoritmusik när du springer.
  5. Var tålmodig: Sorgarbete tar tid, och det är viktigt att ge dig själv utrymme att bearbeta det som hänt. Löpningen kan vara ett sätt att hjälpa dig genom processen, men kom ihåg att det är okej att känna sig ledsen och att det är normalt att ha upp- och nedgångar när man hanterar sorg.

Kom ihåg att det är viktigt att hitta sätt att hantera sorgen som fungerar för dig. Om löpning är en del av det, kan det vara ett kraftfullt sätt att bearbeta dina känslor och hitta styrka under en svår tid.

Andra avsnitt på ämnet:

4. Smärta & Belöning
https://podcasts.apple.com/se/podcast/4-sm%C3%A4rta-bel%C3%B6ning/id1539039755?i=1000500353354&l=en

20. När saker inte blir som man tänkt sig
https://podcasts.apple.com/se/podcast/71-n%C3%A4r-saker-inte-blir-som-man-t%C3%A4nkt-sig/id1539039755?i=1000555737646&l=en

21. Förväntan och prestation – hur hanterar man det?
https://podcasts.apple.com/se/podcast/95-f%C3%B6rv%C3%A4ntningar-och-prestation-hur-hanterar-man-det/id1539039755?i=1000583994635&l=en