En drinkkväll. Två överambitiösa löpare. En idé (som hela Norra Europa redan haft och genomfört).

Och så var podden Löpning & Livet född!

Det här jävla introt får vi ta om!”

– Simon, varje tisdagkväll i poddkällaren
De första avsnitten var…. Pittoreska.

Fredrik är entreprenören som sprang en kvart varje morgon innan jakten på tillväxt.

Simon var gamla-meriter-löparen och maratonstartaren som inte kunde släppa taget om löpningen.

En pågående kärlekshistoria tog sin start 2016 när Fredrik hörde av sig till Simon, som han inte kände vid det tillfället, på messenger efter att ha sett honom ”springa fram och tillbaka med löpvagnen utanför hans fönster” (alla vi som jagar jämna kilometrar vet att man måste skrapa ihop de sista hundratals metrarna för att få jämn mil). Simon kom från en bakgrund av egenföretagande och startat upp Helsingborg Marathon och träningsgruppen Runners Club, Fredrik från att ha tagit familjeföretaget JS Energi på en galen tillväxtresa ut i Europa. En sak delade de direkt. Löpning…. och drinkar (erkänn att ni trodde vi skulle skriva livet?). Var skulle det här sluta?

Efter några års gemensam löpning, parmiddagar och blomstrande vänskap så kom ögonblicket under 2020. Drinkkvällen spårade ur, händer skakades och en podd var född. Utan att vara kändisar, utan att vara elitlöpare och utan någon som helst trovärdighet gav vi oss ut på en resa att starta en podd. Vi skakade hand på söndagen och tänkte att….. På tisdag spelar vi in första avsnittet (Snälla lyssna inte på det)! Sagt och gjort och podden var ett faktum.

I skrivande stund, april 2023 har vi precis bockat av 117 avsnitt, slagit världsrekord i löjliga dräkter på halvmaraton, har skapat fantastiska relationer med löparsverige och partners. Och blivit en av världens (Sveriges) största löparpoddar. What. A. Ride!!

Ni som hittat hit. Njut, skratta och höj era glas. För nuuuu kör vi!

/Fredrik & Simon