I vår podd Löpning & Livet tar vi upp specifika ämnen för kvinnliga löpare. Vi diskuterar träning under graviditet och efter förlossning, hur löpning påverkas av hormoner och andra frågor som är unika för kvinnor inom löpning.

Lyssna på avsnitt 14. Graviditet & Småbarn och 125. Bli snabb med distanspass (Sofie Nelson Rask)

Lyssna på avsnitt 14 här: https://podcasters.spotify.com/pod/show/lopningochlivet/episodes/14–Graviditet–Smbarn-e1phqii

Lyssna på avnistt 125 här: https://podcasts.apple.com/se/podcast/125-bli-snabbare-med-distanspass-g%C3%A4st-sofie-nelson-rask/id1539039755?i=1000617026647&l=en

Graviditet och småbarn är ett spännande ämne som berör många löpare. I avsnitt 14 av Löpning & Livet diskuterar gästen Johanna Bäcklund och programledarna Fredrik och Jeanette hur man kan tänka kring träning under och efter graviditeten samt vad man ska tänka på när man tränar med små barn.

Johanna Bäcklund, VM-löparen, delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring träning under graviditeten. Hon ger tips på hur man kan anpassa träningen och vad man ska tänka på för att hålla sig frisk och stark under graviditeten. Dessutom diskuterar programledarna Fredrik och Jeanette löpvagnar och hur man kan träna med små barn.

För att få ut det mesta av din träning under graviditeten och efter att du har fått barn är det viktigt att tänka på din hälsa och anpassa träningen efter din kropp. Lyssna på avsnitt 14 av Löpning & Livet för att få tips och råd från Johanna Bäcklund och programledarna.

Följ Löpning & Livet på Instagram och Facebook för att få uppdateringar om nya avsnitt och annan spännande löpning och hälsa-relaterad information. Du kan även se avsnittet live på vår Youtube-kanal. Missa inte detta spännande avsnitt om Graviditet & Småbarn!

Vill du bli snabbare på löpningen utan att behöva träna fartpass? Då ska du lyssna på avsnitt 125 av Löpning & Livet där gästen Sofie Nelson Rask delar med sig av sina tips för att bli snabbare med distanspass. Sofie är inte bara en framstående löpare som nyligen tog silver i Karlstadstadsloppet och visat upp imponerande form i Göteborgsvarvet, hon är också en hängiven mamma till lilla Åke.

Sofie har en unik inställning till träning och löpning, där hon skiljer sig från traditionella träningsplaner och snarare litar på ”det som blir av”-metoden, som innebär att springa när och så mycket som möjligt, ofta med barnvagnen framför sig. Hennes framgångar på loppspåret och hennes inblick i hur man kombinerar löpning och moderskap är verkligen inspirerande.

Under avsnittet delar Sofie med sig av vikten att lita på sin egen känsla under löpträningen och att undvika överdriven struktur. Hon berättar även om sina favoritpass, som inkluderar långpass på morgonen följt av frukost med kompisar.

Sofie har även gjort en fantastisk comeback på löpspåret efter att ha välkomnat lilla Åke till världen hösten 2022, och bevisat att det är fullt möjligt att kombinera toppresultat med moderskap.

Följ Löpning & Livet på Instagram och Facebook för mer inspirerande innehåll och missa inte att avsnittet kan ses live på deras Youtube-kanal. Lyssna på avsnitt 125 på Apple Podcasts för att ta del av Sofies tips och erfarenheter om att bli snabbare med distanspass.

Nyckelord: distanspass, mamma, gravidlöpning, gravid, gravidträning, halvmaraton, milen, livet, tips, sommar.

Länkar:
Instagram: https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/
Facebook: https://www.facebook.com/lopninglivet
Youtube: https://www.youtube.com/live/BN6iSpoJoLg?feature=share
Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/se/podcast/125-bli-snabbare-med-distanspass-g%C3%A4st-sofie-nelson-rask/id1539039755?i=1000617026647&l=en

Taggar: Graviditet, Småbarn, Löpning, Träning, Johanna Bäcklund, Löpvagnar, Inslaget, Livet.

Lyssna på avsnittet på Apple Podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/lopningochlivet/episodes/14–Graviditet–Smbarn-e1phqii