Om oss
Löpning & Livet är en podcast som tar upp den den oglamorösa vardagen när vi försöker balansera kärlek, barn, karriär och en ambitiös satsning på löpning.

Vårt mål är att ge våra lyssnare ett leende på läpparna, inspiration att hitta nya perspektiv i sin löpning och motivation att ge sig ut och springa hårt även vid 21:00 på kvällen. Vi är övertygade om att du kommer att skratta med oss, gråta lite och känna dig inspirerad att kliva upp på startlinjen, oavsett hur skrämmande loppet framför dig verkar vara.

Till vem?
Löpning & Livet riktar sig till alla dedikerade löpare som vill bli bäst på att balansera sina snabba kilometertider med en lika snabb vardag. Våra lyssnare har passion för löpning, men erkänner samtidigt att livet består av mer än bara löpspår och tider. De är engagerade föräldrar, ambitiösa karriärister, hängivna partners, och framförallt – de är verkliga människor som inte är rädda att svettas, kämpa och skratta åt sig själva.

Så de är inte bara löpare – de är underdogs. De är Svenssons, de average Joes, som kanske inte alltid hamnar på prispallen, men som aldrig slutar sträva efter att bli bättre. De vet att varje steg räknas, både på löpspåret och i livet.

Våra gäster
Det vi värdesätter mest är att varje gäst på något sätt har inspirerat oss – genom deras engagemang, hängivenhet, motståndskraft, eller kanske bara deras renodlade kärlek till sporten. Vi är stolta över att lyfta fram dessa rika och varierade historier, och vi tror att de kommer att inspirera, engagera och beröra våra lyssnare lika mycket som de har oss.

Tidslinjen

November 2020
Podden “Löpning & Livet” lanseras, släpper sitt första avsnitt och skapar en lyssnarbas med runt 100 spelningar per avsnitt och vecka.

Mars 2021
Podden växer och vi når nu omkring 1 700 spelningar per avsnitt och vecka. I samma veva inleder vi livesändning av alla avsnitt på YouTube, vilket adderar ett nytt interaktivt lager till vår podcast.

Januari 2022
Vårt engagemang och hårt arbete ger resultat. Vi har nu 2 500 spelningar per vecka, och är en av de största löparpoddarna i Sverige. Dessutom når vi en milstolpe på Instagram med 1 000 följare.

November 2022
Vi når ett stort ögonblick i vår podcastresa – inspelningen av avsnitt 100. Med nu omkring 3 000 spelningar per vecka fortsätter vi att engagera och inspirera löpare över hela landet.

Januari 2023
Idag har podden fler än 4 000 spelningar per avsnitt och vecka, vilket bekräftar att vi verkligen har gjort avtryck inom löparcommunityt. Vårt Instagramkonto har växt till nästan 2 000 engagerade följare, och våra livesändningar på YouTube har blivit en naturlig och omtyckt del av podden.