Välkommen till Löpning & Livet!

Nu börjar resan – välkomna till åkturen!

WOW! Det är nog allt vi har att säga om responsen på startskottet på denna resan. Vi är bägge två verkligen överväldigade över all pepp och hype kring vår nya tjänst!! Och vi lovar att ge allt för att leverera på detta :-). Stort tack!!

Detta mailet blir lite matigare än de som kommer längre fram, mycket på grund av att allt är nytt och att vi vill ge en öppen och transparent bild av var vi står och vart vi är på väg. Så häng med för nu kör vi!!

Här är vi idag

Just nu är vi inne i tidig testning av tjänsten (främst via appen) med goda resultat! Vi har mycket innehåll som ska skapas nu och läggas in men det går förhållandevis snabbt. Så vi har helt enkelt testat konceptet, det håller bra och vi vet att det kommer att kunna levereras till launch. Vi kör till och med ett program just nu och det är skitkul att använda! Ni kommer kunna se en del av tjänsten löpande när vi själva sprungit våra pass :-). Nästa steg är att öppna föranmälan!


Tjänsten innefattar till lansering:
– Träningsprogram för alla nivåer och distanser från att komma ur soffan till att springa maraton.

– Stort fokus på motivation längs vägen i form av video, ljud, tips och hjälp under programmens gång.

– Möjlighet att hoppa på och av program, justera längs vägen och även byta/lägga in egna pass i sitt schema.

– En stor del innehåll om löpning från grundläggande till avancerat i både video, ljud och textform. Och vi bygger på mer och mer efterhand som vi får input i vad som saknas :-)!

– Feedbackdel för att ständigt förbättra både program, pass, motivation, features och tjänst i sin helhet.

– Få hjälp med att sätta upp en motivationsplan (får se exakt omfattning till lansering) med målbild och community!

– Ett bra community på Facebook där vi även kommer att ha tips, livesessions om hur det går med tjänsten och möjlighet till feedback och brainstorming kring utveckling.

– Följa sin utveckling, få automatiska summeringar av din vecka och pass (om man vill dela till sina sociala medier till exempel eller träningsdagbok någon annanstans)

– Shop!! Såklart ska vi få in lite bra shopping med bra erbjudande från våra partners. Denna ska vi bygga upp efterhand så den är rätt så limiterad till en start.


Earlybird-erbjudandet Utöver det vanliga som tjänsten erbjuder så kommer alla som förhandsbokar även att få (som är klart nu iaf):

– BONUS: Simons bok En liten bok om löpning gratis (värde 199:-). Levereras innan nyår så ni som redan har ett ex (haha ödmjukt….) kan ge bort i julpresent!

– BONUS: 2h digital gruppworkshop/skill klass med Fredrik & Simon (Värde säkert hur många tusen som helst!). Tillfället blir i press. I februari.

– GARANTERAD PLATS till lanseringen.

Vår målsättning med vår tjänst

Vi vill ta fram Sveriges bästa digitala tjänst för motiverande löpning! Det är ingen låg ambitionsnivå – VI VET! Men vi har också bestämt oss för att om vi ska göra detta så gör vi det ordentligt. Ni får all vår passion, blod, svett och tårar om vi får med er på denna resan. Och en tjänst som kommer att bli bättre för varje månad, utifrån er feedback och input. DET är vårt löfte och målsättning.

Tjänsten kommer att kosta någonstans runt 1200 – 1500 kronor per kvartal (tre månader) och kommer så klart att vara möjlig att använda genom sitt friskvårdsbidrag. Vi ska titta lite extra på speciella paket till de vanligaste nivåerna på friskvårdsbidrag och ambitionen är att finns på Epassi-plattformen.

Vi kommer preliminärt att ha runt 50-75 platser till launch för att säkerställa en bra kvalitet på både Onboarding och det som levereras. För mycket kommer behöva justeras till en start :-)! Men kommer snabbt att bli bättre. Sen har vi möjlighet att kunna skala upp till ett par tusen användare efter detta men gör det i etapper!

Tidsplan och fokus

Nedan är en preliminär tidsplan som vi har satt upp från nu till sommaren i vad som släpps när och vilket fokus som kommer att finnas för varje månad, av det som påverkar användarens upplevelse av tjänsten.

– Oktober (slutet) – Earlybird-anmälan öppnar

– November – fokus på innehåll till lansering utifrån testning och vad vi vill (MYCKET om löpning från grund till avancerat, program för alla distanser och nivåer, många roliga, enkla, tuffa och varierande pass, motivationsdelar och funktioner)

– December – Prel. Launch! En del som kan levereras i december och sen en del som är tänkt att starta i januari

– Januari – Februari – Förbättringar utifrån input och feedback

– Mars – Lansering av nya features + program

– April – Fokus på tävlingssäsong (för de som gillar sånt 😉 + Värde till användare från partners

Innan sommaren är målet att ha runt en hög grad av kundnöjdhet! Ambassadörer och bra partners. Lansering av nästa steg i tjänsten är också tänkt att kicka in då (inte helt klart men har en drös med idéer ;-)).

Input och feedback är helt avgörande!

Rubriken säger sig själv. Hela idéen med tjänsten är att den ska bli bättre och lära sig efterhand. All utveckling, features, justeringar och förbättringar görs för att löpningen ska bli bättre, roligare, mer motiverande och delbar med andra och det är NI som är nyckeln här! Vi har centrala funktioner för detta i appen och på webben samt i Community. Men tar även in idéer och tips via ex. Våra Sociala kanaler. Så håll det i åtanke!

Avslutningsvis (med tårar i ögonen!)

Vi är så otroligt ödmjuka, stolta och glada över att kunna göra detta tillsammans med alla er! Simons återtåg in i löpnings värld har varit efterlängtad och med Fredriks stöd och support är vi helt övertygade om att detta är ett startskott i att göra löpningen roligare, mer motiverande och öppen för fler! Detta är helt klart bland det roligaste vi någonsin har gjort och vi kommer hålla er uppdaterade längs vägen. Nu kör vi!!
//Fredrik & Simon

Hur går det för oss?

Hur går det för oss?