Pass:
2000m
1800m
1600m
1400m
1200m
1000m
Alla intervaller i milfart, 200m lugn joggvila mellan.

Passet lämpar sig för träning till distansen:
Milen

Är du på jakt efter ett tufft pass att köra innan ditt nästa millopp? Då är 10 000 meter uthållighetspasset något för dig! Det här passet syftar till att härda dig och förbättra din miltid genom att du springer i din milfart genomgående. Det är ett utmanande pass som du kan köra 10-14 dagar innan ditt millopp.

För att genomföra passet behöver du först värma upp med 3km jogging och några strides i överfart. Gör dig redo genom att köra lite rörlighet innan du börjar med intervallerna. Passet består av sex intervaller på följande sträckor: 2000m, 1800m, 1600m, 1400m, 1200m och 1000m. Mellan varje intervall joggar du lugnt i 200m för att återhämta dig. Alla intervaller springer du i milfart.

Passet lämpar sig bäst på bana, men funkar även på asfalt. Totalt med joggvilan får du exakt 10km på passet. Efter avslutat pass är det viktigt att jogga ner 2-3 km för att återhämta dig ordentligt.

Följ oss på sociala medier för fler tips och råd inom löpning! Du hittar oss på Instagram (@lopning_och_livet_podd) och Facebook (Löpning & Livet). Glöm inte heller att titta in på vår youtubekanal (@lopningochlivet/streams) för att se avsnitten live.

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.