Pass:
25 x 400m
Allt i 10k-fart med ca 40s ståvila mellan, alt. lite progressivt ner mot 5k-fart om man är pigg.

Passet lämpar sig för träning till distansen:
Milen,Halvmaraton

Vill du förbättra din prestation på milen eller halvmaran? Då ska du definitivt testa det här passet! Det är ett utmanande intervallpass som består av 25 x 400m. Mellan varje intervall tar du en kort ståvila på cirka 40 sekunder. Du kan välja att springa hela passet i 10k-fart eller progressivt ner mot 5k-fart om du känner dig pigg.

Innan passet börjar är det viktigt att du värmer upp ordentligt. Vi rekommenderar en 3 kilometers uppvärmning med några strides i överfart och lite rörlighetsövningar för att göra dig redo för det tuffa passet som väntar.

När det gäller tempot kan du välja att hålla en jämn fart på 10k-nivå under hela passet. Om du däremot känner dig stark kan du öka tempot lite varje femte intervall för att utmana dig själv ännu mer. Detta pass kommer garanterat att utmana din uthållighet och styrka!

Efter passet är det viktigt att jogga ner och stretcha ordentligt för att undvika skador. Vi rekommenderar att du joggar ner i cirka 2-3 kilometer.

För att få ännu mer inspiration och tips på träningspass, följ oss på sociala medier. Vi finns på Instagram @lopning_och_livet_podd och på Facebook @lopninglivet. Du kan även titta på vårt pass live på vår Youtube-kanal @lopningochlivet/streams. Vi ser fram emot att följa din träningsresa!

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.