Pass:
3km @10km
2km @lite snabbare
1k @5km
90s ståvila mellan alla intervaller.

Passet lämpar sig för träning till distansen:
Milen

Välkommen till Löpning & Livets landningssida för veckans pass! Idag fokuserar vi på att förbättra vår mil-tid genom en utmanande intervallträning. Vi kommer att springa 3-2-1km intervaller med en 90 sekunders ståvila mellan varje intervall. Så här gör du för att maximera ditt träningspass:

Börja med en uppvärmning på 3km där du skakar loss och kör några snabba strides i överfart. Innan du börjar intervallerna är det viktigt att du gör lite rörlighetsövningar för att undvika skador.

Nu är det dags att sätta igång! Spring de första 3km i din milfart. Försök att hålla tempot jämnt och fokusera på din andning. Efter den första intervallen tar du en kort ståvila på 90 sekunder.

Fortsätt med 2km, men denna gång springer du lite snabbare än tidigare. Försök att öka tempot med några sekunder per kilometer. Ta en kort vila på 90 sekunder innan du går vidare till nästa intervall.

Sista intervallen är 1km och här ska du springa i din 5k-fart. Ge allt du har och kämpa dig igenom de sista kilometrarna. När du är klar med sista intervallen kan du jogga ner 2-3km för att svalka ner.

Vi rekommenderar att du följer oss på Instagram och Facebook för fler träningspass och tips! Om du är intresserad av att se avsnittet live kan du besöka vår Youtube-kanal där vi kommer att strömma passet. Tack för att du tränar med Löpning & Livet!

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.