Pass:
2 x 2000 + 4 x 1000Passet lämpar sig för träning till distansen:
HalvmaratonVälkommen till Löpning & Livets kontrollpass inför Halvmaraton! Detta pass är perfekt för dig som planerar att springa Göteborgsvarvet eller andra halvmaratonlopp.

Passet består av 2 x 2000m i tänkt halvmarafart följt av 4 x 1000m i din milfart + 5 sekunder. Mellan varje 1000m så joggar du i 2 minuter. Detta pass kommer hjälpa dig att bli mer bekväm med din halvmarafart samtidigt som det tränar din uthållighet och fart.

Innan passet är det viktigt att du värmer upp ordentligt genom att springa 3km och göra lite rörlighetsövningar. När du är redo så kan du börja med att springa 2000m i din tänkta halvmarafart. Efter det så joggar du i din distansfart i 2 minuter innan du börjar med de 4 x 1000m intervallerna i din milfart + 5 sekunder. Jogga i 2 minuter mellan varje 1000m intervall för att återhämta dig inför nästa.

Efter passet är det viktigt att du joggar ner i 10-15 minuter och stretchar ut ordentligt för att undvika skador och återhämta dig snabbare. Passet tar ca 45-60 minuter att genomföra.

Glöm inte att följa Löpning & Livet på sociala medier för mer tips och inspiration inför dina löppass. Du kan följa oss på Instagram på @lopning_och_livet_podd och på Facebook på Löpning & Livet. Vill du se avsnittet live så kan du kolla in vår Youtubekanal på https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams. Lycka till med passet!


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.