Pass:
800+200 mPasset lämpar sig för träning till distansen:
Halvmaraton,MilenUppvärmning: Börja med en lugn uppvärmning på 10-15 minuter lätt löpning. Följ detta med några sträckövningar och löpteknikövningar för att få igång kroppen.

Huvudset: Vi börjar med att springa 800 meter i ditt miltempo. Du ska hålla en hastighet som är jämn och hållbar för dig i ett 10 km lopp. Variationen kan vara ± 10 sekunder per km, men försök att hitta ett tempo som känns utmanande men genomförbart.

Direkt efter att du har avslutat de 800 meterna, öka takten till överfart och spring ytterligare 200 meter. Detta ska inte vara en fullständig sprint, men det ska definitivt kännas utmanande och snabbare än ditt 10 km-tempo.

Återhämtning: Efter varje set på 800+200 meter, ta en gåvila på 60 till 90 sekunder. Denna återhämtningstid är viktig för att tillåta dina muskler att återhämta sig tillräckligt för att kunna ge full ansträngning i nästa set.

Repetition: Om ditt mål är att förbättra din tid på 10 km, bör du sikta på att genomföra 6-8 set av huvudövningen. Om du tränar för en halvmaraton, bör du sikta på 10-12 set. Detta kommer att bidra till att bygga upp den uthållighet som behövs för dessa längre distanser.

Nedvarvning: Avsluta passet med en 10-minuters lätt löpning eller snabb gång, följt av grundlig sträckning och återhämtning.

Observera att detta passet är intensivt och kommer att utmana både din fart och din uthållighet. Lyssna på din kropp under hela passet och anpassa tempo och antal repetitioner efter ditt aktuella tillstånd. Fokusera på att hålla en bra löpteknik under hela passet, även när du blir trött.


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.