Pass:
7k tempo

Passet lämpar sig för träning till distansen:
Halvmaraton,Milen

Passet ”7k tempo” är utformat för att förbereda dig inför tävling och hjälpa dig att nå dina mål på halvmaraton- och millopp. Genom att springa i din milfart, det vill säga den fart du vanligtvis håller under en mil, kommer du att utmana dig själv och träna på att springa snabbt under längre sträckor.

För att göra passet ännu mer effektivt, rekommenderar vi att du börjar med en uppvärmning på 2-3 km för att få igång kroppen. Efter uppvärmningen kan du göra lite rörlighetsövningar för att förbereda dina muskler och leder inför passet. För att ytterligare förbereda kroppen för fart, kan du även göra några fartökningar innan passet för att väcka kroppen och öka pulsen.

Nu är det dags att ge allt och springa i 6-7k tempo, runt din milfart! Detta kommer att hjälpa dig att bygga upp din mentala styrka inför tävling och ge dig en känsla av den smärta som kan uppstå under ett 10k-lopp. Var fokuserad och kämpa dig igenom passet för att nå nya nivåer av prestation!

När du har avslutat passet rekommenderar vi att du joggar ner under ca 2-3 km i ett lugnt tempo för att gradvis sänka pulsen och ge kroppen en chans att återhämta sig. Det är också viktigt att fylla på med energi efter passet för att få en snabb återhämtning och säkerställa att du håller dig stark och frisk.

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.