Vi är tillbaka!! Efter en lång sommar med mycket löpning är vi tillbaka i etern och på TikTok och…. Vi närmar oss formtoppningen mot Helsingborg Marathon! Nertränade och trött på skiten börjar vi se ljuset i slutet av tunneln när kropparna ska få återhämtning och passen bli kortare. Eh, ja sen är det ju maratondistansen som ska avklaras också.

Anyways – Fredrik summerar sin sommar som gått med orden Nöjd, Superglad och… Rädd? Simon ser tillbaka på ett skadefritt år och håller ett brandtal om att släppa sitt ego i jakten på att bli en klokare löpare.

Vi snackar också om formtoppning i långt och kort perspektiv, hur vi gör och svarar på lyssnarfrågor. Med en *trumvirvel* MOCKTAIL. Det ni.

Avsnitt 133 – varsågoda världen!

I detta avsnitt dyker vi djupt ner i ämnet formtoppning, en avgörande del av din marathonträning. Vi diskuterar allt från definitionen av formtoppning till hur du bäst hanterar de mentala och fysiska dipparna inför loppet. Vi delar också våra bästa tips för nutrition, hydrering, sömn och återhämtning, samt strategier för själva loppet. Dessutom tar vi upp lyssnarfrågor och delar våra sommarupplevelser.

Formtoppning är processen att minska träningsvolymen men behålla eller öka intensiteten för att maximera din prestation på tävlingsdagen. Det är en konst att få utväxling på allt det hårda jobb du lagt ner under träningsperioden, och vi diskuterar hur du bäst hanterar detta.

Inför-maraton-dippar är något många löpare upplever. Det kan kännas som om du förlorat all kondition eller styrka precis innan loppet. Vi pratar om hur du kan hantera dessa känslor genom acceptans, förståelse för kroppens reaktioner, visualisering och mental förberedelse.

Vi tar också upp vikten av rätt nutrition och hydrering under formtoppningsperioden, samt riskerna med att experimentera med ny kost nära loppet. God sömn och återhämtning är också avgörande för din prestation, och vi delar våra bästa tips för att optimera dessa.

I detta avsnitt svarar vi också på lyssnarfrågor om allt från hur länge man kan ligga i zon 5 i ett halvmaratonlopp, till hur man bäst förvarar saker under löpningen. Vi delar också våra egna sommarupplevelser och hur vi har tränat (eller inte tränat) under de senaste månaderna.

@lopning_och_livet Vilken sommar! Marathonträningen är brutal men ändå så längtar man varje år! 😅 #marathontraining #marathon #marathonrunner #runningmanontiktok #running ♬ The Feels – Labrinth


Avsnitt 133 av Löpning & Livet-podden är fyllt med praktiska tips och råd för att hjälpa dig att prestera på topp på din nästa marathon. Oavsett om du är en erfaren löpare eller förbereder dig för ditt första lopp, kommer du att hitta värdefull information och inspiration i detta avsnitt.


Nyckelord: Formtoppning, marathonträning, strides, uppladdning marathon, inför marathonlopp, energiplan, marathondebut, första marathon.

Taggar: Maraton, Halvmaraton, Höst, Tävling.

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:⁠⁠

Hemsida: ⁠⁠⁠⁠Här är vår hemsida fulladdad med allt du behöver veta som löpare eller drinkälskare!⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠: ⁠⁠⁠⁠Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Instagram⁠⁠: ⁠⁠⁠⁠Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!⁠⁠⁠

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠: ⁠⁠⁠⁠Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!⁠⁠⁠⁠

TikTok: ⁠⁠⁠⁠Vi finns även på TikTok, välkommen!⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Strava: ⁠⁠⁠⁠Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.