Lund Cathedral Cocktail är en drink som tar dig tillbaka till medeltiden. Med dess namn inspirerat av en av Sveriges mest ikoniska kyrkor, är denna cocktail en modern tolkning av en klassisk dryck. Perfekt för en varm sommardag eller en kall vinterkväll, denna drink är en riktig fröjd för smaklökarna.

För att göra en Lund Cathedral Cocktail, behöver du följande ingredienser: 3cl Old Tom Gin, 1,5cl Apelsinjuice, 1,5cl Citronjuice, 1,5cl Agavenektar, 1 äggvita och 5 korianderkvistar. Börja med att muddla korianderkvistarna i en shaker och tillsätt därefter alla andra ingredienser. Skaka ordentligt och sila över i ett kylt cocktailglas.

Denna drink är inte bara utsökt, men har också en spännande historia kopplad till avsnittet ”Läkare & Löpning” av podden Löpning & Livet. I medeltidens Lund var kyrkan en viktig del av samhället och många av stadens invånare sökte skydd och tröst där. Lund Cathedral Cocktail är en hyllning till denna historia och till kyrkans betydelse i stadens historia.

Vi på Löpning & Livet vill gärna dela med oss av denna fantastiska drink och rekommenderar att ni följer oss på våra sociala medier för fler spännande recept och avsnitt. Glöm inte att avsnitten även kan ses live på vår youtubekanal. Följ oss på Instagram på https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/ och på Facebook på https://www.facebook.com/lopninglivet. För att se våra live-avsnitt, besök vår youtubekanal på https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams. Prova Lund Cathedral Cocktail idag och upplev smaken av medeltiden!Recept:
3cl Old Tom Gin – 1,5cl Apelsinjuice – 1,5cl Citronjuice – 1,5cl Agavenektar – 1 äggvita – 5 korianderkvistar


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.