Guinness Black Velvet – En cocktail som tar dig till nya höjder

Vill du prova en cocktail som verkligen sticker ut från mängden? Då är Guinness Black Velvet precis vad du behöver! Med en spännande kombination av Guinness och champagne (eller liknande dryck) är detta en drink som kommer att överraska och imponera på dina vänner.

Historien bakom Guinness Black Velvet är minst lika intressant som själva drinken. Ursprungligen skapades den för att fira begravningen av den brittiska premiärministern Sir Winston Churchill. Bartendern på Brooks’s Club i London ville skapa något som var både festligt och respektfullt, och kom på idén att blanda Guinness med champagne. Resultatet blev en otroligt populär cocktail som snabbt spred sig över hela världen.

För att göra en Guinness Black Velvet behöver du bara två ingredienser: 1 dl Guinness och 1 dl champagne eller liknande dryck. Häll Guinnessen i ett cocktailglas och tillsätt sedan champagnen försiktigt. Servera direkt och njut av den härliga smaken.

Vill du bli den ultimata festfixaren? Då kan du experimentera med olika varianter av Guinness Black Velvet. Byt ut champagnen mot andra mousserande viner eller lägg till en skvätt likör för att få en extra spännande smakupplevelse.

Vill du höra mer om Guinness Black Velvet och andra spännande drinkar? Då ska du lyssna på avsnitt 42 av Löpning & Livet, där vi pratar om världsrekord och lederhosen samtidigt som vi njuter av en välsmakande Guinness Black Velvet. Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook för att få de senaste uppdateringarna, och kolla in vår Youtube-kanal för att se avsnittet live!

Recept:
1dl Guinness – 1dl Champagne
– Servera i cocktailglas – – –

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.