Stress är en lurig jäkel. Under korta perioder och i rätt sammanhang kan den vara positiv, och få dig att prestera bättre. Men blir den långvarig eller för intensiv är den ett ett stort hot mot din hälsa. Vad är egentligen stress, var kommer den ifrån och hur mycket kommer den från våra egna prestationskrav? När är löpningen bra för att hantera stress och när pajar den din kropp som egentligen behöver återhämtning? Vi checkar ut från en just nu stressig vardag och delar med oss av egna erfarenheter när vi tacklar detta viktiga ämne!

Se hela avsnittet på youtube: https://www.youtube.com/live/bSTqslVlOpM?feature=share

Lyssna på hela avsnittet här: https://podcasters.spotify.com/pod/show/lopningochlivet/episodes/99–Det-hr-med-stress-e1r6guq

Stress är en naturlig reaktion i kroppen som kan hjälpa oss att prestera bättre under korta perioder. Men när stressen blir långvarig eller för intensiv kan den bli farlig för vår hälsa. I avsnitt 99 av Löpning & Livet diskuterar vi detta viktiga ämne och delar med oss av våra egna erfarenheter.

Vad är egentligen stress och var kommer den ifrån? En del av stressen kommer från våra egna prestationskrav och självinducerad stress. Vi diskuterar även när löpning kan vara bra för att hantera stress och när det istället kan paja kroppen som egentligen behöver återhämtning.

Som löpare är det viktigt att ha koll på sin stressnivå och hitta balansen mellan träning och återhämtning. Vi ger även tips på hur man kan hantera stressen i vardagen.

Följ med oss när vi checkar ut från en stressig vardag och lär dig mer om detta viktiga ämne. Avsnitt 99 av Löpning & Livet är ett måste för alla som vill lära sig mer om stress och dess påverkan på hälsan.

För mer inspiration och tips om löpning och livet, följ oss på Instagram och Facebook. Du kan även se avsnittet live på vår Youtube-kanal. Missa inte detta viktiga avsnitt om stress och hälsa!

Kommentarer är stängda.