VÄNNER, vilket poddavsnitt vi bjuder på i avsnitt 144! 🤩 En fantastisk gäst, Johan Forsstedt. Poddaren från maratonlabbet, journalisten och löparen.
Vi skulle ju prata om INSPIRATION, och vi gör det – på vårt eget unika sätt. Men likt när man får en rejäl kramp mitt under loppet och inte kan skaka av sig det, snubblar vi in på KRAMP och kommer inte riktigt ur det! 😅🦵Men det är ju en superviktigt ämne att lyfta till ytan, eller hur?

Fredrik och Johan delar med sig av sina kramphistorier som gör att du knappt kan sitta still (får man kramp av att lyssna?), medan Simon förblir totalt oförstående. Kan man leva ett liv helt utan att veta hur kramp känns?! 🤔

För att inte tala om vår ”Minty Milestone Negroni”! En cocktail så udda med sin Peppermint Green att du kommer vilja blanda en själv för att testa den. 🍹
Vi rundar av med veckans CTA, både den stora och den lilla (du vet hur vi gör), och en tipslista som ni skall få bidra med…ja det är så vi jobbar ibland. Avsnitt 144, var så goda!
#löpning #kramp #maratonlabbet

SISTA CHANSEN! (nomineringarna stänger 2/11) Här kan du rösta på oss till GULDPODDEN #HYBRIS:
⁠⁠⁠⁠Guldpodden, nominera din favorit!

Hela avsnittet på youtube

Kramp och Löpning

Kramp kan vara en av de mest frustrerande aspekterna av löpning och något som kan slå till när man minst anar det. Detta neurologiska fenomen uppstår när musklerna plötsligt och ofrivilligt drar ihop sig, och det kan vara extremt smärtsamt. Kramp kan påverka din prestation avsevärt och ibland till och med tvinga dig att avbryta loppet.

Orsakerna till kramp kan vara mångfacetterade. Det kan handla om dehydrering, felaktig näring, överansträngning eller brist på uppvärmning. Men precis som vi diskuterade i det senaste avsnittet av ”Löpning & Livet”, är det inte alltid lätt att fastställa den exakta orsaken.

Fredrik och Johan, som har erfarenhet av kramp, belyste detta frustrerande tillstånd med personliga anekdoter. Detta kontrasterade mot Simons oförståelse för fenomenet, vilket kanske illustrerar hur olika kroppar kan reagera på den fysiska påfrestningen som löpning innebär.

Ett viktigt steg för att förebygga kramp är att lyssna på sin kropp. Om du märker tecken på att en kramp är på väg, kan det vara klokt att sakta ner, sträcka ut och tillgodose kroppens behov av vätska och elektrolyter.

I avsnitt 144 snubblade vi på temat om kramp, nästan som en löpare som får en oväntad kramp under ett lopp och inte riktigt kommer loss från det. Det blev en intressant avvikelse från det planerade ämnet om inspiration, och kanske en påminnelse om att livet, precis som löpning, sällan följer en rak linje.

Så, om du också har brottats med kramp eller bara är nyfiken på ämnet, är detta avsnitt definitivt något för dig. Oavsett om du är en erfaren löpare eller en nybörjare, ger denna episod dig en djupare förståelse för de utmaningar och mysterier som kramp kan medföra i din löpning.

Lämpliga kategorier: Årets podd, Årets humorpodd, Årets poddklippare (namn och podd), Årets sport/idrottspodd, Årets videopodd

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:⁠⁠

Hemsida: Här är vår hemsida fulladdad med allt du behöver veta som löpare eller drinkälskare!⁠⁠

Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠: Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!⁠⁠

Instagram⁠⁠: Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

Facebook⁠⁠: Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok: Vi finns även på TikTok, välkommen!⁠⁠

Strava: Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.