Letar du efter en spännande drink att avnjuta efter en löpningstur? Då kan vi varmt rekommendera 16. The Bellman. Denna drink är en perfekt kombination av rökig rye whiskey, söt vermouth och Campari eller Aperol som ger en härlig beskhet. För att ge drinken en extra kryddig smak tillsätter vi också creole bitter och Angostura bitters. Men det är den lilla extra touchen av en kanelpinne som smink som verkligen gör drinken unik.

Historien bakom The Bellman är intressant. Drinken sägs ha uppfunnits av Richard Boccato som arbetade som bartender på Dutch Kills i Queens, New York. Namnet på drinken har en koppling till Lewis Carrolls dikt ”The Hunting of the Snark” där Bellman är en av karaktärerna. Drinken är också känd för att ha serverats på en av New Yorks mest populära cocktailbarer, Death & Co.

För att avnjuta 16. The Bellman, häll alla ingredienser i en shaker med is och skaka ordentligt. Sila sedan över i ett glas med is.

För att få en ännu bättre upplevelse kan du prova att servera drinken med en liten bit apelsinskal som dekoration.

Vi på Löpning & Livet rekommenderar starkt att du följer oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad på våra senaste avsnitt. Du kan hitta oss på Instagram på @lopning_och_livet_podd och på Facebook på Löpning & Livet. För att se avsnitten live kan du besöka vår Youtube-kanal på https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams.Recept:
4,5cl Rye Whiskey – 2,5cl Sweet Vermouth – 1,5cl Campari/Aperol – 4 skvättar creole bitter – 4 skvättar Bitters, Angostura – 1 kanelpinne som smink


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.