Välkommen till Löpning & Livet, där vi inte bara pratar om träning utan även om livet. I avsnitt 47, Hopp & Förtvivlan, hade vi gästen Mikael Andersson med oss och vi introducerade en spännande cocktail – 47. Hope Cocktail.

Den här drinken är en mix av bourbon, cognac, sherry bitter och mandarin-orange-likör. Det är en perfekt kombination av söta och bittra smaker som garanterat kommer att tillfredsställa dina smaklökar.

Historien bakom drinken är lika spännande som smaken. 47. Hope Cocktail har sitt ursprung från en av de mest berömda drinkarna under förbudstiden i USA – The Sidecar. Det var en populär drink bland de rika och kända och bestod av cognac, citronjuice och cointreau.

Men när förbudstiden tog slut, ville bartenders experimentera med nya smaker och skapade The Hope Cocktail, som var en mer sofistikerad version av The Sidecar. De la till bourbon och sherry bitter för att ge den en djupare smak och mandarin-orange-likör för att balansera ut det bittra. Namnet ”Hope” kommer från hoppet om en bättre framtid efter förbudstiden.

Om du vill prova denna läckra cocktail hemma, här är receptet:

Ingredienser:
– 1 1/2 oz Bourbon
– 1 oz Cognac
– 1/2 oz Sherry bitter
– 1/2 oz Mandarin-orange-likör

Instruktioner:
1. Tillsätt alla ingredienser i en shaker med is.
2. Skaka väl i 10-15 sekunder.
3. Häll upp i ett glas och dekorera med en skiva apelsin.

Vi hoppas att du kommer att älska denna cocktail lika mycket som vi gör och vi rekommenderar starkt att du följer oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad med våra senaste avsnitt. Glöm inte att du också kan se avsnitten live på vår Youtube-kanal. Följ oss på Instagram (@lopning_och_livet_podd) och Facebook (Löpning & Livet) och klicka på länken för att besöka vår Youtube-kanal (https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams). Cheers!Recept:
Bourbon – Congac – Sherry bitter – Mandarin-orange-likör – –


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.