Sugen på en drink som tar dig tillbaka till New Yorks glittrande nattliv? Då är Long Island Ice Tea det självklara valet för dig! Denna klassiska drink består av en spännande mix av ingredienser som ger den dess unika smak.

Börja med att fylla ett glas med is, sedan häller du i 9 cl Coca cola. Tillsätt sedan 2 tsk florsocker och rör om tills sockret har löst sig. Pressa därefter i saften från 3 cl citroner och tillsätt 1,5 cl Eclair Triple Sec, 3 cl Gin och 3 cl Tequila. Rör om försiktigt och garnera med en skiva citron eller lime.

Men varför kallas den då Long Island Ice Tea? Jo, det sägs att drinken uppfanns under förbudstiden i USA, då man var tvungen att använda en mängd olika ingredienser för att dölja smaken av den illegala spriten. Därav namnet ”Ice Tea”, för att lura myndigheterna att tro att det var en oskyldig iste.

Nu kan du njuta av denna klassiska drink samtidigt som du lyssnar på avsnitt 97 av Löpning & Livet, som handlar om just New York. Missa inte chansen att följa oss på sociala medier för mer spännande innehåll! Du kan även se avsnittet live på vår Youtube-kanal. Följ oss på Instagram på länken https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/, på Facebook på länken https://www.facebook.com/lopninglivet och på Youtube på länken https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams.Recept:
9 cl. Coca cola – 2 tsk. florsocker – 3 cl. citron(er) – 1,5 cl. Eclair Triple Sec – 3 cl. Gin – 3 cl. Tequila


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.