Get ready för en massa snack om skor!! Avsnitt 129 och vi har packat detta avsnitt fullare än samtliga veckans drink hittills 👌🏻. Vi har testat inte mindre än sex nya skolmodeller från Löplabbet och har njutit (nästan) alla passen längs vägen 💪🏻. Med oss i studion för att ta reda på hur stor en skogarderob egentlig bör vara, om karbon är lösningen på alla problem och om varför alla numera gör skitbra dojor har vi Jens Lindblom från Löplabbet 🤩! Dessutom snackar vi såklart om veckans energi, hårda maratonpass och vad för dropbag man behöver på BAMM 50 😂.

Modellerna vi testat är:

Avsnittet presenteras i samarbete med Löplabbet!

Löpning & Livet testar Hoka Rocket X2
Löpning & Livet testar New Balance Fuelcell Supercomp Trainer V2
Löpning & Livet Nike Alphafly Next%2
Löpning & Livet Nike Alphafly Next%2
Löpning & Livet testar Puma Magnify Nitro 2
Löpning & Livet testar Asics Superblast
Löpning & Livet testar Hoka Mach X

Välkommen till avsnitt 129 av Löpning & Livet-podden! I detta avsnitt dyker vi djupt ner i löparträningens olika faser och utforskar den snabba utvecklingen av löparskor, inklusive en grundlig skotest. Vi kommer även att diskutera hur du kan förbereda dig för sommarlöpning och ge dig tips för att förbättra din löpning.

**Löparskor och deras utveckling**

Löparskor har genomgått en betydande utveckling under de senaste åren. Framsteg inom materialvetenskap, inklusive användningen av nya skum som Pebax och införandet av kolfiberplattor, har förändrat hur löparskor är utformade och fungerar. Tidigare var det allmänt accepterat att lättare skor gav snabbare tider, men med moderna material kan tyngre skor faktiskt förbättra prestanda genom att ge mer energi tillbaka till löparen.

**Skotest**

Vi har testat flera olika skor, inklusive Asics Superblast, Hoka Rocket X2, Puma Magnify Nitro 2 och New Balance FC SC Trainer V2. Varje sko har sina egna unika egenskaper och fördelar, och vi diskuterar allt från komfort och passform till prestanda och pris.

**Löpningens olika faser**

Sommarlöpning har sina egna unika fördelar och utmaningar. Vi diskuterar hur du kan dra nytta av sommarens flexibilitet och hälsobenefits, samt ge tips för de som förbereder sig för höstens race eller bara vill springa mycket och närsomhelst.

**Sommarinfo**

Vi diskuterar kommande sommarevents, races och utmaningar, samt ger tips för att förbättra din sommarlöpning. Vi pratar också om framtida planer för podcasten, inklusive eventuella gäster och ämnen vi vill ta upp.

Livesändningen här: https://www.youtube.com/channel/UCc4K7bAqpdBP8CnH1md6V5g

Nyckelord: Skotest, löparskor, kolfiberplatta, kolfiberskor, löpning, sommarlöpning, löparträning, löptips, Löpning & Livet-podden.

Taggar: #Skor, #Sommar, #Prylar, #Tips, #LöpningochLivet, #Podcast, #Löpning, #Träning, #Skotest, #Löparskor, #Kolfiberplatta, #Kolfiberskor, #Sommarlöpning, #Löparträning, #Löptips.

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:⁠⁠

Hemsida: ⁠⁠⁠Här är vår hemsida fulladdad med allt du behöver veta som löpare eller drinkälskare!⁠⁠⁠⁠⁠

Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠: ⁠⁠⁠Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!⁠⁠⁠⁠⁠

Instagram⁠⁠: ⁠⁠⁠Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!⁠⁠

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠: ⁠⁠⁠Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!⁠⁠⁠

TikTok: ⁠⁠⁠Vi finns även på TikTok, välkommen!⁠⁠⁠⁠⁠

Strava: ⁠⁠⁠Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.