AHHHHJJ …. Så låter ljudet på Simons inslag ”Topp-3 skador”  där Fredrik gissa hur många kilo man går upp under en skada, vi pratar med  Pannbensmästaren Andreas Wahlberg som redan pratar om nästa gång han blir  skadad och Anna ”fem stressfrakturer senare” Bjurman om hur man ser på  alternativ träning som en del av vardagen. För att spetsa till det hela tar vi även  drinkarna från den globala scenen och störtdyker ner i Stockholms uteliv där  Fredrik och Simon hånar Stockholmare på ett fräscht sätt! OCH inte minst har vi  med oss Uppfinnare-Jocke (eller nja, egentligen sjukgymnast-Jocke men det går  ju inte INTE att skriva uppfinnar-Jocke) som svarar på Fredriks frågor om skador  och krämpor. Otursnummer 13, nu kör vi! AHHHHHJJ!


En inspirerande bild på Simon när han håller på att kämpa sig tillbaka ifrån en bruten arm. Verkligen motiverad

Avsnitt 13, Skador och Motivation
https://podcasts.apple.com/se/podcast/13-skador-motivation/id1539039755?i=1000506824327&l=en

Välkommen till vår guide om att hantera löparskador, baserad på avsnitt 13 av Löpning & Livet podcast. Här kommer vi att ge dig värdefulla råd om hur du kan förebygga och hantera skador samt hur du kan integrera alternativ träning i din vardag.

  1. Förebygga skador: Lyssna på Simons inslag ”Topp-3 skador” där han diskuterar vikten av att förebygga skador genom att hålla en balanserad träningsvolym och lyssna på kroppens signaler. Glöm inte att konsultera sjukgymnast-Jocke (även känd som Uppfinnare-Jocke) för ytterligare råd om skadeförebyggande åtgärder.
  2. Hantera bra kost under skador: I avsnitt 13 diskuterar Fredrik och Simon hur man fokusera på en hälsosam kost och överväg att integrera alternativ träning som inte belastar den skadade delen av kroppen.
  3. Alternativ träning: Lyssna på Anna ”fem stressfrakturer senare” Bjurman om hur hon har anpassat sin träning för att hantera skador. Att se på alternativ träning som en del av vardagen kan hjälpa dig att bibehålla din kondition och förbättra dina löparfärdigheter utan att överbelasta kroppen.
  4. Mental styrka och inställning: Pannbensmästaren Andreas Wahlberg delar sina tankar om att hantera skador och hur han redan förbereder sig mentalt för nästa gång han blir skadad. En positiv inställning och mental styrka är viktigt för att hantera motgångar och komma tillbaka starkare än tidigare.
  5. Balansera löpning och socialt liv: I avsnitt 13 utforskar Fredrik och Simon Stockholms uteliv och hur man kan hitta en balans mellan löpning och sociala aktiviteter. Att skapa en balanserad livsstil kan bidra till att minska stress och minska risken för skador.

Följ dessa steg för att förebygga och hantera löparskador samt integrera alternativ träning i din vardag. Kom ihåg att konsultera en professionell, som sjukgymnast-Jocke, vid behov för att få råd om din specifika situation. Lycka till och håll dig frisk och skadefri!

Kommentarer är stängda.