Midnight Special – en läcker och kraftfull cocktail som passar perfekt för en kväll med vänner eller som en avslutning på en lång arbetsvecka. I detta avsnitt av Löpning & Livet har vi valt att introducera Midnight Special som vår signaturdrink, och vi är övertygade om att du kommer att älska den lika mycket som vi gör!

För att göra en Midnight Special behöver du följande ingredienser:
– 4,5cl Bourbon
– 1dl sherry
– 1dl Kakuzo sherry bitter
– 2,5cl simple syrup
– 2,5cl citronjuice
– Citronskal som pynt

Börja med att fylla ett cocktailglas med is. Häll sedan i Bourbon, sherry och Kakuzo sherry bitter. Tillsätt därefter simple syrup och citronjuice, och rör om försiktigt. Dekorera sedan med ett citronskal och servera.

Historien bakom Midnight Special är en intressant sådan. Drinken har sitt ursprung i USA under 1900-talets tidiga årtionden och var ursprungligen en populär dryck bland fängelsefångar. Enligt legenden så var Midnight Special den sista drycken som fångarna fick innan de lämnade fängelset för gott. Idag är drinken en klassiker på många barer runt om i världen och en favorit bland cocktailentusiaster.

För att se avsnittet där vi presenterar Midnight Special live, besök vår Youtube-kanal på länken https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams. Vi rekommenderar också att du följer oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om våra senaste avsnitt och andra spännande nyheter från Löpning & Livet. Följ oss på Instagram på https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/ och på Facebook på https://www.facebook.com/lopninglivet.Recept:
4,5cl Bourbon – 1dl sherry – 1dl Kakuzo sherry bitter – 2,5cl simple syrup – 2,5cl citronjuice – Citronskal som pynt


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.