Välkommen till Löpning & Livet! Idag ska vi prata om en klassisk drink som har funnits i över 100 år – The Bijou Cocktail. Denna drink är en perfekt blandning av sött och bittert, och passar bra att servera som en aperitif.

Ingredienserna i denna drink är en perfekt kombination av gin, söta vermouth och creme de menthe. För att göra en Bijou Cocktail, behöver du 4,5 cl gin, 4,5 cl söt vermouth och 4,5 cl creme de menthe. Häll alla ingredienser i en shaker med is och skaka ordentligt. Sila sedan över i ett kylt cocktailglas och servera gärna med en citronskiva som garnering.

The Bijou Cocktail har en intressant historia som går tillbaka till slutet av 1800-talet. Drinken var en av de mest populära drinkarna på den tiden och ansågs vara en av de finare drinkarna på menyn. Namnet ”Bijou” kommer från den franska termen ”bijou”, som betyder ”små juveler”. Drinken kallades så på grund av dess färg och smak, som påminner om ädelstenar.

Nu kan du också njuta av denna klassiska drink och imponera på dina gäster med din kunskap om dess historia. Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook på länkarna nedan för att få uppdateringar om kommande avsnitt. Du kan även titta på avsnitten live på vår Youtube-kanal på länken nedan. Skål!

Instagram: https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/
Facebook: https://www.facebook.com/lopninglivet
Youtube: https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams



Recept:
4,5cl Creme de menthe – 4,5cl Gin – 4,5cl Sweet vermouth – – –


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.