Välkommen till Löpning & Livet! Idag tänkte vi introducera er till en av våra favoritdrinkar – Malmö Mule. Denna drink är en modern twist på den klassiska Moscow Mule och har blivit en favorit bland bartendrar och drinkentusiaster över hela världen.

Malmö Mule består av sex enkla ingredienser som tillsammans skapar en smakexplosion i munnen. Först och främst behöver du 6cl av den svenska Absolut Vodka, som ger drinken dess karaktäristiska styrka. Därefter tillsätter vi 2,5cl färskpressad limejuice för att balansera ut smaken och ge drinken en frisk syrlighet.

För att ge drinken dess unika smak tillsätter vi sedan 2,5cl blåbärssirap, som ger en söt och fruktig smak till drinken. Vi tillsätter också 2 skvättar Angostura Bitters för att ge drinken en kryddig smakprofil. För att fylla ut drinken använder vi Ginger Beer, som ger en härlig kolsyrad och något kryddig smak.

Till sist, dekorerar vi drinken med några färska blåbär på toppen. Denna enkla drink är både elegant och läcker, perfekt för alla tillfällen.

Malmö Mule har också en intressant historia. Ursprungligen skapades Moscow Mule i USA under 1940-talet och blev snabbt en populär drink i Hollywood-kretsar. Under 2000-talet började bartendrar att skapa olika varianter av drinken, varav Malmö Mule är en av de mest populära.

Vi på Löpning & Livet rekommenderar starkt att du testar denna fantastiska drink hemma. Följ oss på Instagram och Facebook för fler spännande drinkrecept och härliga löparupplevelser. Och missa inte att se vårt avsnitt live på vår YouTube-kanal!Recept:
6cl Absolut vodka – 2,5cl limejuice – 2,5cl blåbärssirap – 2 skvättar Angostura bitters – Ginger beer – Blåbär på toppen


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.