Sidecar – en klassisk cocktail med fransk touch

Sidecar är en cocktail som härstammar från Paris under första världskriget. Namnet kommer från en amerikansk officer som kom till en bar i Paris på en motorcykel med en sidecar. Bartendern blandade en drink åt honom och namngav den efter fordonet. Sedan dess har denna drink blivit en klassisk cocktail med en fransk touch.

Ingredienserna i en klassisk Sidecar består av 6 cl citronjuice, Cointreau, cognac eller punsch och en strösockerrand på glaset. Om man vill känna sig lite vild och galen kan man lägga till en extra ingrediens efter eget val.

Citronjuicen ger en syrlig smak som balanseras av den söta Cointreau. Cognacen eller punschen ger en rund och fyllig smak som gör drinken varm och välbalanserad. Genom att doppa glaskanten i strösocker får du en extra touch av sötma som gör drinken ännu mer njutbar.

Här på Löpning & Livet är vi stolta över att erbjuda denna klassiska cocktail som ett komplement till vårt avsnitt om 10000m & Milen. Drinken ger energi och värme under en kall vinterkväll medan du lyssnar på vårt avsnitt. Vi rekommenderar att du följer oss på sociala medier för att få de senaste uppdateringarna om våra avsnitt och andra spännande nyheter. Du kan också titta på vårt avsnitt live på vår YouTube-kanal. Följ oss på Instagram och Facebook för att hålla dig uppdaterad om alla våra aktiviteter.

Skål och njut av en klassisk Sidecar!Recept:
6cl Citronjuice – Cointreau – Congac alt. Punsch – ”Om man är wild and crazy” – Doppa glaskanten i strösocker –


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.