Corpse Reviver no. 2 är en klassisk cocktail som har funnits sedan tidigt 1900-tal, men den har fått en renässans på senare tid tack vare sin spännande smak och intressanta historia. Drinken sägs ha skapats som en botemedel för baksmälla och fick sitt namn från dess förmåga att ”väcka en död man”.

För att göra denna läckra cocktail behöver du följande ingredienser: 2,5 cl gin, 2,5 cl triple sec, 2,5 cl Lille Blanc, 2,5 cl citronjuice, 0,5 cl sockerlag och 2 skvättar Absinthe.

Börja med att ta en shaker och fyll den med is. Tillsätt sedan gin, triple sec, Lille Blanc, citronjuice och sockerlag. Skaka ordentligt och häll drinken genom en sil i ett kylt cocktailglas. Toppa med två skvättar Absinthe och njut av denna fantastiska cocktail.

I avsnitt 48 av vår podcast Löpning & Livet, diskuterar vi denna cocktail och dess historia, och ger våra personliga rekommendationer för hur man kan njuta av den på bästa sätt. Missa inte detta avsnitt, som du kan se live på vår Youtube-kanal eller lyssna på där poddar finns.

Följ oss gärna på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om kommande avsnitt och annat spännande innehåll. Du hittar oss på Instagram på https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/, på Facebook på https://www.facebook.com/lopninglivet, och på Youtube på https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams. Tack för att du läser och hoppas du njuter av din Corpse Reviver no. 2!

Recept:
2,5cl Gin – 2,5cl Triple sec – 2,5cl Lille Blanc – 2,5cl Citronjuice – 0,5cl Sockerlag – 2 skvättar Absinthe

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.