Välkommen till Löpning & Livet och vår nya signaturdrink, Navy Strength Negroni Sour! Denna drink är en härlig blandning av gin, Campari, vermouth, citronjuice, äggvita och sockerlag.

Historien bakom Navy Strength Negroni Sour är fascinerande. Under andra världskriget användes gin som medicin av brittiska soldater för att bekämpa malaria. Gin var också en viktig ingrediens i den brittiska flottans dagliga rationer. För att säkerställa att ginen var tillräckligt stark för att bibehålla sin kvalitet ombord på fartygen, testade man ginen genom att hälla den på krut. Om krutet fortfarande kunde brinna var ginen tillräckligt stark och fick kallas ”navy strength”. Denna term används fortfarande idag för giner som är minst 57% alkoholhalt.

För att göra vår Navy Strength Negroni Sour, börjar vi med att blanda gin, Campari och vermouth i en shaker med is. Sedan tillsätter vi färskpressad citronjuice och äggvita för att skapa en silkeslen textur. Slutligen tillsätter vi sockerlag för att balansera smakerna och skaka allt tills det är väl blandat.

Denna läckra drink är perfekt för att njuta av efter en lång löprunda eller för att avnjuta under en avslappnad kväll med vänner. Prova den hemma eller be din lokala bartender att skapa en för dig!

Följ oss gärna på sociala medier för att få de senaste uppdateringarna om våra avsnitt och andra spännande nyheter om löpning och livet. Du kan även kolla in avsnittet live på vår YouTube-kanal. Länkarna till våra sociala medier finns nedan:

Instagram: https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/
Facebook: https://www.facebook.com/lopninglivet
Youtube: https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streamsRecept:
Gin – Campari – Vermouth – Citronjuice – Äggvita – Sockerlag


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.