Välkommen till Löpning & Livet-poddens exklusiva cocktailrecept! Idag vill vi dela med oss av en riktigt fräsch och smakfull drink som heter Ginger Champagne Cocktail. Denna läckerhet är en perfekt drink att bjuda på vid fester eller tillställningar, eller varför inte till en romantisk middag?

Receptet är enkelt och består av några få ingredienser. För att göra en Ginger Champagne Cocktail behöver du 5 cl gin, 2,5 cl citronjuice, 8 cl ginger beer, champagne eller annat bubbel, samt 3 skvättar ginger bitter. Blanda gin, citronjuice och ginger beer tillsammans i en shaker med is och skaka ordentligt. Häll upp i ett glas och toppa med champagne eller annat bubbel. Tillsätt sedan 3 skvättar ginger bitter och rör om försiktigt.

Historien bakom drinken är oklar, men enligt vissa källor härstammar den från 1920-talets USA, där den var en populär cocktail bland de rika och berömda. Drinken har sedan dess fått en renässans och är nu en av de mest eftertraktade cocktailerna på barer och restauranger runt om i världen.

Vi på Löpning & Livet-podden rekommenderar att du följer oss på sociala medier för att ta del av fler spännande cocktailrecept och annat intressant inom löpning och hälsa. Du hittar oss på Instagram på @lopning_och_livet_podd och på Facebook på Löpning & Livet. Glöm inte heller att titta på våra avsnitt live på vår YouTube-kanal @lopningochlivet. Cheers!Recept:
5cl gin – 2,5cl citronjuice – 8cl ginger beer – Champagne/annat bubbel – 3 skvättar ginger bitter –


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.