Välkommen till Löpning & Livet! Idag vill vi bjuda på en spännande och unik drink som vi kallar för ”The Little Tokyo”. Denna drink är inspirerad av den japanska kulturen och kombinerar traditionella ingredienser med en modern touch.

För att göra ”The Little Tokyo” behöver du följande ingredienser:
– 4,5cl Sake
– 2,5cl Sweet Vermouth
– 2,5cl Cappelle Apertivo
– 2cl Yuzusaft

Börja med att ta en shaker och fyll den med is. Tillsätt sedan alla ingredienser och skaka kraftigt i cirka 10-15 sekunder. Sila sedan av drinken i ett glas med is.

Sake är en traditionell japansk alkoholhaltig dryck som tillverkas genom jäsning av polerat ris. Sweet Vermouth är en italiensk vermouth med en söt smak som passar perfekt med sake. Cappelle Apertivo är en italiensk aperitif med en bitter smak som balanserar ut sötman från Sweet Vermouth. Yuzusaft är en citrusfrukt som vanligtvis används i asiatiska köket och ger en fräsch och syrlig smak till drinken.

Historiskt sett har sake spelat en viktig roll i det japanska samhället och har druckits i över tusen år. Traditionellt serveras sake varm, men i dag är det vanligt att dricka den kyld eller rumstempererad. I kombination med de andra ingredienserna skapar ”The Little Tokyo” en härlig smakupplevelse som tar dig på en resa till Tokyo.

Följ oss på Instagram (@lopning_och_livet_podd) och Facebook (Löpning & Livet) för mer spännande recept och tips på en aktiv livsstil. Tveka inte att besöka vår Youtube-kanal (@lopningochlivet/streams) för att se våra avsnitt live. Prova gärna ”The Little Tokyo” och njut av en smak av Japan!Recept:
4,5cl Sake – 2,5cl Sweet Vermouth – 2,5cl Cappelle Apertivo – 2cl Yuzusaft – –


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.