Efter en fartfylld helg med stenhårt långpass och 10.000m pratar vi om hur man egentligen hanterar förväntningar på sin prestation. När är vi nöjda, varför sätter vi så stor press på oss själva och hur viktigt är det egentligen att prestera på tävlingsdagen? Vi bjuder in grundaren av YMR Track Club och före detta elitidrottaren Peter Häggström Lindecrantz för att ge sina tankar om detta i både elitidrottandet och i företagandet. Och inte minst pratar vi om deras nya kollektion 👌🏻! Till detta serverar vi en drink medan Simon delar med sig av hur hans medvetande lurar hjärnan så att benen kan springa snabbare under ett race och Fredrik berättar om sina förväntningar på stundande Valencia Marathon… Vänner, vi ger er… AVSNITT 95! Avsnittet sponsras av YMR Track Club 🌟

Se hela avsnittet på youtube: https://www.youtube.com/live/wPqJsM7w9f4?feature=share

I avsnitt 95 av Löpning & Livet diskuterar vi förväntningar och prestation. Vi tar upp frågor som när vi är nöjda, varför vi sätter så stor press på oss själva och hur viktigt det egentligen är att prestera på tävlingsdagen. Vi har bjudit in Peter Häggström Lindecrantz, grundaren av YMR Track Club och före detta elitidrottare, för att ge sina tankar om detta både inom elitidrottandet och företagandet. Vi pratar även om deras nya kollektion och delar med oss av våra egna erfarenheter.

Som löpare är det lätt att sätta höga förväntningar på sig själv, oavsett om det handlar om att slå personliga rekord eller att prestera på tävlingsdagen. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte alltid handlar om att vinna eller slå rekord. Att sätta upp realistiska mål och att fokusera på sin egen prestation är viktigare än att jämföra sig med andra.

När det kommer till träning och förberedelser inför en tävling är det också viktigt att ha en balanserad inställning. Att pressa sig själv för hårt kan leda till skador och utbrändhet. Det är viktigt att lyssna på sin kropp och att ta pauser när det behövs.

När det gäller tävling är det också viktigt att ha en plan och att vara förberedd. Att ha rätt utrustning, som bra skor och kläder, kan göra stor skillnad. Att ha en strategi för loppet och att ha tränat på olika scenarier kan också hjälpa till att minska stressen och öka chanserna för en bra prestation.

För att hantera förväntningar och prestation är det också viktigt att ha en positiv inställning och att fokusera på det som går bra. Att ha stöd från andra, som träningspartners eller coacher, kan också hjälpa till att hålla motivationen uppe och att hantera stressen.

För att sammanfatta är det viktigt att ha realistiska förväntningar på sin prestation och att fokusera på sin egen utveckling. Att ha en balanserad inställning till träning och tävling, att vara förberedd och att ha en positiv inställning kan också hjälpa till att hantera förväntningar och prestation.

Följ oss gärna på våra sociala medier för mer tips och inspiration inom löpning och träning. Du kan även se avsnittet live på vår Youtubekanal. Tack för att du lyssnar på Löpning & Livet!

Taggar: löpning, löpare, maraton, träning, skor, distans, kondition, löpband, fartlek, tävling, prestation

Sociala medier:
Instagram: https://www.instagram.com/lopning_och_livet_podd/
Facebook: https://www.facebook.com/lopninglivet
Youtube: https://www.youtube.com/live/wPqJsM7w9f4?feature=share
Apple Podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/lopningochlivet/episodes/95–Frvntningar-och-prestation—hur-hanterar-man-det-e1ppeo8

Kommentarer är stängda.