Grape Expectations – en klassisk cocktail med en touch av fruktighet och syra. Denna drink har blivit en favorit bland många cocktailentusiaster och är en perfekt kombination av cognac, Lillet blanc, sauvignon blanc vitt vin, äppeljuice, citronjuice och sockerlag.

Historien bakom Grape Expectations är oklar, men det sägs att den först skapades på en exklusiv bar i New York City på 1920-talet. Sedan dess har den blivit en klassiker och serveras på många av världens främsta cocktailbarer.

Ingredienserna i Grape Expectations harmoniserar perfekt tillsammans och skapar en smakupplevelse som är både balanserad och läcker. Cognacen ger en djup och rik smak, medan Lillet blanc och sauvignon blanc vitt vin lägger till en subtil sötma och friskhet. Äppeljuicen och citronjuicen ger drinken en fruktig och syrlig smak, medan sockerlagen balanserar upp syran.

För att göra en Grape Expectations, kombinera 4,5 cl cognac, 2 cl Lillet blanc, 2 cl sauvignon blanc vitt vin, 2 cl äppeljuice, 2 cl citronjuice och 1 cl sockerlag i en shaker med is. Skaka noga och sila sedan över i ett cocktailglas. Servera med en skiva äpple som dekoration.

För en extra touch av lyx, prova att servera din Grape Expectations med några färska vindruvor på toppen.

Följ oss på sociala medier för att inte missa några avsnitt av vår podcast Löpning & Livet. Du hittar oss på Instagram (@lopning_och_livet_podd) och Facebook (Löpning & Livet). Glöm inte att prenumerera på vår YouTube-kanal (@lopningochlivet/streams) för att se våra avsnitt live.Recept:
4,5 cl Cognac – 2 cl Lillet blanc – 2 cl Sauvignon blanc vitt vin – 2 cl Äppeljuice – 2 cl Citronjuice – 1 cl Sockerlag


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.