Välkommen till Löpning & Livet! I detta jubileumsavsnitt, nummer 50, presenterar vi en fantastisk cocktail som passar perfekt för att fira en speciell händelse eller bara för att avnjuta en god drink. Vi presenterar stolt The Jubilee Cocktail!

Ingredienserna i denna drink är noga utvalda för att skapa en harmonisk smakupplevelse. Först och främst behöver du fyra färska Thai basilikablad som ger en härlig kryddighet till drinken. Därefter behöver du tre centiliter gin, som ger en välbehövlig kick och en vuxen smak. För att balansera upp den starka spriten, tillsätter vi en och en halv centiliter St. Germain, en söt och blommig likör. För att ge drinken en fräsch smak av druvor tillsätter vi tre centiliter färskpressad grapejuice och en och en halv centiliter citronjuice för att ge en syrlighet till drinken. Slutligen tillsätter vi nio centiliter prosecco (eller liknande mousserande vin) för att ge en bubblig känsla och en härlig friskhet.

Historien bakom The Jubilee Cocktail är spännande och passar perfekt för detta jubileumsavsnitt. Drinken skapades för att fira drottningens diamantjubileum år 2012. Den var en av de officiella drinkarna för firandet och blev snabbt en favorit bland besökarna. Sedan dess har den blivit en populär drink på många barer runt om i världen och är ett fantastiskt sätt att fira en speciell händelse.

Vi hoppas att du kommer att njuta av denna fantastiska drink och att den kommer att bli en favorit hos dig också. Följ oss gärna på Instagram (@lopning_och_livet_podd) och Facebook (https://www.facebook.com/lopninglivet) för att hålla dig uppdaterad om våra senaste avsnitt och andra spännande nyheter. Glöm inte att avsnittet också kan ses live på vår Youtube-kanal (https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams). Skål!Recept:
4 leaves Thai basil – 3cl gin – 1,5 cl St. Germain – 3cl grapejuice – 1,5cl Citronjuice – 9cl Prosecco (eller liknande)


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.