Winter is coming… och även vår kompis Erik Alnervik för att prata om mörkerlöpning! Om att köpa en pannlampa för 7.000:- för att springa vintertid, tjusningen med löpningen på den mörka sidan av året och tips för att få till en vettig grundträning. Vi följer så klart också upp hur Fredriks maratonträning går, hans halvmara i Varberg och varför han envisas med att gå ifrån Simons schema. Vi bjuder på en klassisk Dark ’n’ Stormy cocktail och får en recap från årets Helsingborg Marathon och minnen från Eriks bästa tider. Avsnitt 94 – hej och hå!!

Avsnittet presenteras i samarbete med Löplabbet 🌟

Se hela avsnittet här på youtube: https://www.youtube.com/live/9NyiNxTEMDw?feature=share

I avsnitt 94 av Löpning & Livet gästas vi av vår kompis Erik Alnervik för att prata om mörkerlöpning. Winter is coming och det är viktigt att vara förberedd för att kunna fortsätta löpa även när det är mörkt och kallt ute. Erik berättar om sin erfarenhet av att köpa en pannlampa för 7 000 kronor för att springa vintertid och delar med sig av sina bästa tips för att få till en vettig grundträning.

Vi följer också upp hur Fredriks maratonträning går, hans halvmara i Varberg och varför han envisas med att gå ifrån Simons schema. Vi bjuder på en klassisk Dark ’n’ Stormy cocktail och får en recap från årets Helsingborg Marathon och minnen från Eriks bästa tider.

Detta avsnitt presenteras i samarbete med Löplabbet, som är experter på allt som rör löpning och kan hjälpa dig att hitta rätt utrustning för att kunna fortsätta löpa även när det är mörkt ute.

För att kunna njuta av mörkerlöpning behöver du rätt utrustning och kunskap. En bra pannlampa är ett måste för att kunna se var du springer och undvika att trampa snett eller snubbla. Det är också viktigt att klä sig rätt för att hålla värmen och undvika skador. Se till att ha bra skor med bra grepp för att undvika halkolyckor.

För att få till en vettig grundträning är det viktigt att ha en plan och att vara konsekvent. Börja med korta och lätta löprundor och öka successivt i takt med att du blir starkare och mer uthållig. Var också noga med att stretcha och värma upp innan du ger dig ut på löpturen.

Följ oss på Instagram, Facebook och Youtube för att få mer tips och inspiration om löpning och livet. Du kan också se avsnittet live på vår Youtube-kanal. Glöm inte att ta hand om dig själv och var rädd om din kropp när du ger dig ut på mörkerlöpning.

Kommentarer är stängda.