När lutningen på bandet slog över till 12%…. Shit got real! Men den delen kommer vi till. Detta avsnitt begav vi oss söderut till Aktivitus i Malmö för att tillsammans med testledare (och gammal löparkompis) Andreas Thell få den ärliga sanningen om var vi rent fysiskt står till i vår löpning!

Vi snackade med Andreas om varför man gör tester och hur det kan gynna en, vad vårt älskade uttryck Fatmax egentligen är och om varför Fredrik orkade ta ut sig mer än Simon? Vi går igenom testresultat men framförallt får ni se och höra oss lida mot slutet av testet…. Tänk att sju minuter kan vara så jobbiga!

Häng med oss på ett Tröskeltest och VO2Max-test och få en insikt i hur du kan bli en bättre löpare om du lär känna din kropp och dina fartzoner på ett bättre sätt! (Vi kan tipsa om att kika in på vår Youtubekanal för detta avsnitt och se oss lida på bandet!)

Vo2max och tröskeltest
Vo2max och tröskeltest

Just nu kan du som lyssnar och tittar på podden få 20% rabatt på alla tester hos Aktivitus om du bokar ett tillfälle innan den 14 maj! Testerna går givetvis att göra efter den 14 maj, men bokningen behöver göras senast detta datum.

Använd följande rabattkod vid bokning (så dras den av när ni gör besöket): Löpning & Livet

Detta avsnitt presenteras i samarbete med våra vänner på Aktivitus!

PS. Om du gillar vår podd så betygsätt oss gärna på plattformarna vi finns på eller skriv en recension.

Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

Konditionstest Tröskel & Vo2Max med Aktivitus – Förbättra din löpning och uthållighet

Välkommen till vår landningssida om Konditionstest Tröskel & Vo2Max med Aktivitus, där vi hjälper dig att förstå och förbättra din löpning och uthållighet. I detta avsnitt av vår populära podd, Löpning & Livet, går vi igenom testrapporten från Aktivitus och ger dig instruktioner och tips för att optimera din träning. För att se avsnittet live, besök vår YouTube-kanal här: https://www.youtube.com/@lopningochlivet/streams.

I detta avsnitt diskuterar vi tröskeltestet, som består av olika hastigheter och hjälper dig att identifiera dina trösklar samt utgångspunkten för din fysiologi och uthållighet. Vi talar om puls, Fatmax och hur du kan förändra dina pulszoner för att bli bättre. Vi förklarar även hur du kan hålla en högre hastighet vid samma puls och hur det påverkar din löpning.

Vi går igenom de olika träningszonerna som mäts i både puls och hastighet, samt vikten av att träna lågintensivt för att förbättra kroppens förmåga att försörja musklerna med syre. Vi diskuterar även den så kallade ”gröna zonen” eller mellanskiktet, som ligger mellan de lågintensiva och högintensiva zonerna, och hur det påverkar din träning och maratonförberedelser.

I detta avsnitt får du också tips på hur du kan anpassa din träning för att optimera din löpning och uthållighet, baserat på de resultat du får från ditt tröskeltest och Vo2Max-test hos Aktivitus.

För mer information, tips och råd om löpning och livet, följ oss på våra sociala medier:

Lyssna på avsnittet i poddformat här: https://podcasts.apple.com/se/podcast/119-konditionstest-tr%C3%B6skel-vo2max-hos-aktivitus/id1539039755?i=1000611861150&l=en

Bli en bättre löpare och förbättra din uthållighet genom att förstå och använda resultatet från ditt Konditionstest Tröskel & Vo2Max med Aktivitus

Kommentarer är stängda.