Negroni Sbagliato är en klassisk italiensk aperitif som skapades av enbart en slump. Legenden säger att en bartender på Bar Basso i Milano, Italien, råkade ta fel på ingredienserna när han skulle göra en Negroni och använde istället mousserande vin istället för gin. Resultatet blev en fantastiskt god och uppfriskande drink som snabbt blev populär bland lokalbefolkningen.

Idag är Negroni Sbagliato en av de mest omtyckta drinkarna i Italien och runt om i världen. Den har en sofistikerad smakprofil som kombinerar sötma från vermouth, bitterhet från Campari och bubblighet från mousserande vin.

För att göra en Negroni Sbagliato behöver du följande ingredienser: 4,5 cl söt vermouth, 4,5 cl Campari och 4,5 cl mousserande vin eller prosecco.

För att skapa en perfekt balans i din Negroni Sbagliato, bör du börja med att hälla vermouth och Campari i ett glas med is. Rör om försiktigt och tillsätt sedan mousserande vin eller prosecco. Rör om en gång till och servera i ett kylt glas med en apelsinskiva som dekoration.

Om du vill avnjuta en Negroni Sbagliato på bästa sätt, rekommenderar vi att du dricker den som en aperitif före middagen. Den passar perfekt som en uppfriskande drink som hjälper till att öppna aptiten och förbereda smaklökarna för en kulinarisk upplevelse.

Följ med på vår podcast Löpning & Livet där vi pratar om allt från löpning till livet i allmänhet. Missa inte våra avsnitt där vi delar med oss av våra erfarenheter och ger tips på hur du kan förbättra din livsstil. Följ oss på Instagram på @lopning_och_livet_podd och på Facebook på @lopninglivet för att hålla dig uppdaterad om våra senaste avsnitt och nyheter. Glöm inte att avsnitten också kan ses live på vår Youtube-kanal @lopningochlivet/streams.Recept:
4,5cl Sweet vermouth – 4,5cl Campari – 4,5cl Prosecco el liknande – – –


Följ Löpning & Livet med Fredrik Stoltz och Simon Wikstrand på andra plattformar:

⁠⁠Youtube (där alla våra sändningar finns live)⁠⁠:
Följ vår youtubekanal med livesändningar ifrån alla avsnitten här!

⁠⁠Instagram⁠⁠:
Följ oss på instagram och få tips på pass, roliga reels, kommande avsnitt, tävlingar och mycket mycket mer!

⁠⁠Facebook⁠⁠:
Följ oss på Facebook där vi lägger ut events, livesänder och mycket mer!

TikTok:
Vi finns även på TikTok, välkommen!

⁠⁠Strava:
Här hittar du oss på strava, följ vår och våra följares träning för inspiration och tips!

Kommentarer är stängda.